Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

29 februari 2024
Innovatie
Passen waar je maar wilt en in enkele seconden: Mewa investeert in een app-gestuurd kledingmatensysteem. (Foto: Mewa/Esenca)

Textieldienstverlener Mewa blijft groeien en heeft een meerderheidsbelang verworven in de start-up Esenca Digital Workwear S.R.L. uit Roemenië. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van AI-ondersteunde scanprocessen om kledingmaten via de app te kunnen bepalen.

Door de acquisitie van een meerderheidsbelang in Esenca breidt de textieldienstverlener zijn portfolio opnieuw uit en verwerft het een langetermijn-partner op het gebied van digitale klantenservice. De op AI gebaseerde technologie biedt Mewa, maar ook haar klanten en partners, de mogelijkheid om via een gebruiksvriendelijke app de maten te optimaliseren bij het selecteren van werkkleding, beschermende kleding, veiligheidskleding en werkveiligheidsartikelen. In de nabije toekomst zal dit handmatige metingen en het nemen van lichaamsmaten op locatie vlotter en efficiënter laten verlopen.

“Door gebruik te maken van artificiële intelligentie kunnen klantgerichte processen en serviceprocedures nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker worden voor wie Mewa-kleding draagt”, legt Bernhard Niklewitz, Voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO), uit. “In Esenca hebben we een partner gevonden met een uitstekende expertise zowel op het vlak van AI als binnen de textielindustrie. Dit heeft ons ertoe aangezet om deze investering te doen.”

De juiste maat in enkele seconden

De digitale procedure kan worden uitgevoerd met een smartphone of een offline apparaat. Je voert je lengte en je geslacht in. Daarna maak je twee lichaamsfoto’s, waarvan één frontaal en één in profiel, met de camera van je mobiele telefoon. Op basis van deze foto’s en met behulp van kunstmatige intelligentie, worden je exacte lichaamsmaten berekend, die meteen worden overgebracht naar de maatrasters van de Mewa-collecties. De foto's hoeven niet eens te worden opgeslagen. Ze worden enkel gebruikt om meetpunten te identificeren. De gestandaardiseerde meting met meer dan 100 meetpunten is tot op 0,5 centimeter nauwkeurig. Al na 30 seconden ontvangen gebruikers vervolgens een maatadvies voor de geselecteerde collectie.

Philipp Lehmkuhl, Managing Director van Esenca: “De juiste pasvorm is een zeer belangrijke factor bij werkkleding en beschermende kleding voor zowel het draagcomfort als voor de veiligheid. Het is ons doel om de nodige lichaamsmaten in enkele seconden te kunnen vergaren.”

De scantechnologie van Esenca wordt vanaf 2024 geïntegreerd in de digitale klantsystemen van Mewa.


Bernhard Niklewitz

Voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO)

“In Esenca hebben we een partner gevonden met een uitstekende expertise zowel op het vlak van AI als binnen de textielindustrie. Dit heeft ons ertoe aangezet om deze investering te doen.”


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

C. Van Kerckhovenstraat 110 2880 Bornem


Naar het overzicht