Vaak gezocht

  • Werkkleding
  • Beschermende kleding
  • Hygiënekleding
  • Servicekleding
  • Mewa Poetsdoeken
Naar het overzicht

Gecertificeerde hygiëne én full-service, de troeven van textilesharing voor de voedingsindustrie

29 juni 2022
OndernemingBeroepskleding
Voedingsproducenten die beroep doen op MEWA kiezen voor betrouwbare, veilige en functionele hygiënekleding die perfect beantwoordt aan alle wettelijke voorschriften.

De wettelijke voorschriften voor beroepskleding in de voedingssector zijn erg complex. Volgens de bepalingen van de IFS Food (International Featured Standards) moeten processen ervoor zorgen dat de kleding van medewerkers 100% hygiënisch zuiver is en mag ze geen enkel contaminatiegevaar inhouden voor geproduceerde levensmiddelen. De dienstverlening van MEWA ondersteunt de bedrijfsleiding bij sluitend maken van hun hygiëneproces.

Met reinheidsgarantie

MEWA werkt hiervoor volgens het RABC-systeem (RisicoAnalyse en BiocontaminatieControlesysteem). Het gaat hierbij om een hygiënemanagement- en controlesysteem dat MEWA hanteert, waarbij de kleding een speciaal was- en verzorgingsproces ondergaat. De verzorging van de kleding en het hele proces is onderworpen aan de kwaliteitsnorm EN 14065. Het behandelingsproces garandeert microbiologische zuiverheid, maximale veiligheid en de hoogste kwaliteitsstandaard in textielhygiëne. Kortom, de hygiënekleding van MEWA past in elk HACCP-concept en draagt bij aan de hygiënische veiligheid binnen de levensmiddelenindustrie.

Full-service

Bij MEWA worden geen toegevingen gedaan als het om hygiënische kwaliteit gaat. “Een hoog niveau van hygiëne is inherent aan ons werkproces”, benadrukt IR. Danny Vermeir, verantwoordelijk voor milieu- en procestechnologie bij MEWA Servibel. “Voedingsproducenten huren hun hygiënekleding bij ons en wij brengen, halen, behandelen en vervangen deze op betrouwbare wijze. Naast een desinfecterend wasproces in professionele wasinstallaties en nabehandeling van het wasgoed, zorgen wij ook voor een gedocumenteerde en gevalideerde verwerking van de hygiënekleding. MEWA neemt het proces van A tot Z voor zijn rekening. Van het wassen tot en met het toeleveren in de kledinglocker.

De hygiënekleding van MEWA is gepersonaliseerd. Iedereen in het team krijgt zijn eigen outfit die na een wasbeurt terug aan de juiste persoon worden bezorgd. Een barcode verzekert dit proces. Desgewenst kunnen ook de namen van de medewerkers op de kleding geborduurd of genaaid worden. Daarenboven biedt MEWA tal van producten aan die voldoen aan de hygiënevoorschriften, vereist in sanitaire blokken en andere bedrijfsruimten. Het MEWA Textilesharing concept zorgt er dus voor dat klanten zich ten volle kunnen concentreren op hun core business.”


Danny Vermeir

Verantwoordelijk voor milieu- en procestechnologie bij MEWA Servibel

“Een hoog niveau van hygiëne is inherent aan ons werkproces”


Beeld- en filmmateriaal


Contacten met de pers


VPR Consult bvba

Heidi Smitt Telefoon: +32 3 7779717 heidi.smitt@vprconsult.be

C. Van Kerckhovenstraat 110 2880 Bornem


Naar het overzicht