_MG_0434_7_fused_var.tif

MEWA Duurzaamheid

We nemen verantwoordelijkheid

Langetermijndenken, bewust handelen - MEWA duurzaamheid

Het onderwerp duurzaamheid wordt sinds meer dan 30 jaar op zakelijk en managementniveau steeds belangrijker. Ten aanzien van de verantwoordelijkheid van de ondernemer ten opzichte van de maatschappij wordt de term Corporate Social Responsibility (CSR)( Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)) steeds belangrijker. Deze vrijwillige bijdrage van bedrijven omvat in het algemeen ecologische, economische en sociale aspecten.Al in de jaren '80 waren de eigenaren van de MEWA Groep al zo alert om precies dit soort maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich te nemen en te verankeren in de fundamentele kernwaarden van het bedrijf. Omdat alleen diegene verantwoordelijk kan handelen die zich bewust is van zijn/haar verantwoordelijkheid. Deze kernwaarden staan vandaag de dag nog voor de identiteit van het bedrijf MEWA en worden als voorheen door alle leidinggevenden en medewerkers dagelijks nagekomen. Op die manier is MEWA uitgegroeid tot een duurzaam, gezond en verantwoord bedrijf.


Onze verantwoordelijkheden

 • _Z__9175-93_Pano.tif

  Verantwoordelijkheid voor het milieu

  Bescherming van het milieu en behoud van natuurlijke hulpbronnen hebben bij MEWA een hoge prioriteit. Ons doel: op het gebied van milieubescherming beter zijn dan door de wet wordt geëist.

 • _Z__2334.tif

  Verantwoordelijkheid voor onze medewerkers

  Voor MEWA is het vanzelfsprekend om de toewijding van al onze medewerkers te erkennen, omdat ze de basis zijn voor ons succes.

 • |

  Maatschappelijke verantwoordelijkheid

  Verantwoordelijke omgang door een intern kwaliteitsmanagementsysteem, een gedragscode voor zakenpartners en leveranciers alsmede sociale betrokkenheid bij sociale projecten en bij verenigingen.

 • Detail__MG_9638.JPG

  Economische verantwoordelijkheid

  Onze economische ontwikkeling is gericht op stabiliteit en een voortdurende, gezonde groei. Het doel: toekomstgerichte investeringen.