Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Hoe de juiste kleding voor handwerkers vinden

In alle branches van de bouw moeten handwerkers er volop tegenaan. Ze moeten zich bukken, knielen, zich strekken en boven het hoofd werken. Dan is werkkleding nodig die al die bewegingen volgt. Maar hoe vind je de gepaste outfit? De tips van de productontwikkeling bij MEWA kunnen daarbij zeker helpen.

Analyse van de werkplek

  • Wat is de temperatuur? Wordt er vaak buiten gewerkt? Er moet aan ieder seizoen gedacht worden: een fleecevest voor de herfst, een warme jas voor de winter. Zo voorkom je dat werknemers eigen kledingstukken gaan dragen en dat er geen sprake meer is van een uniforme bedrijfslook.  
  • Welke bewegingen worden gemaakt? Wie vaak boven het hoofd werkt, heeft een ietwat langer jack nodig. Wie zich vaak bukt, is blij met een elastische tailleband. En op delen waar de kleding het zwaar te verduren krijgt, moet de stof extra versterkt zijn. 
  • Zijn er branches waar bepaalde tradities gelden? Denk bijvoorbeeld aan de witte outfit van schilders.
  • Welk gereedschap wordt gebruikt en moet opgeborgen worden? Doordachte werkkleding heeft voldoende zakken en lussen voor werktuigen en kleine gereedschap.

Het team raadplegen

Medewerkers moeten betrokken worden bij de analyse en de planning, omdat zij het beste weten aan welke vereisten hun werkkleding moet voldoen. Bovendien wordt dan de invoering van een nieuwe outfit het best geaccepteerd. Het kan zelfs zinvol zijn, om speciaal daarvoor een klein team samen te stellen.

Rekening houden met trends

Wie rekening houdt met actuele trends, kan zijn medewerkers warm makenvoor het project. Vroeger moest de werkkleding alleen maar functioneel zijn, vandaag moet ze comfortabel zitten en er leuk uitzien. Moderne stoffen zijn robuust, elastisch, aangenaam om te dragen, ademend en sneldrogend. Het ontwerp is dan ook geïnspireerd op moderne outdoor kleding. De favoriete kleuren zijn blauw en grijs.

Vraag het een expert

Wie advies nodig heeft, vindt bij textieldienstverleners zoals MEWA handige ondersteuning en vakkennis. “Door regelmatig klanten te ondervragen en door draagtests kennen we de specifieke behoeften van diverse branches erg goed”, zegt Julien Vansantvoort, directeur van MEWA Textiel-Service B.V. “Ook kleine handwerkbedrijven geven we graag individueel advies op maat.”

UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas