ABE-G04-Sortieranl-9.tif

MEWA is meer

MEER hygiëne, MEER voordelen - het MEWA-recylingsysteem

Een schone herbruikbare oplossing met MEER voordelen

  • Betrouwbare hygiëne en leveringszekerheid

  • Allround service bespaart tijd en kosten

  • In heel Europa - en bij u in de buurt

Hygiëne, duurzaamheid, veiligheid - belangrijke thema's van deze tijd. Ze zijn zeker niet nieuw voor ons, maar staan al meer dan 111 jaar centraal in het bedrijfsmodel van ons familiebedrijf. Wij staan voor professioneel, duurzaam textielmanagement met gecertificeerde kwaliteit en sterke innovatiekracht "Made in Germany".


Hygiëne is ons vak. En onze service is uw comfort. Ophalen, wassen, repareren, stockeren - wij zorgen voor dit alles en nog veel meer met het MEWA-recyclingsysteem. Een recyclingsysteem voegt waarde toe - probeer het maar uit!

weetjes over dit thema 
KrL_liefern_1200x1200.png
Leveren & sorteren.
MBS_anziehen_1200x1200.png
Aantrekken & je goed voelen
KrL_holen_1200x1200.png
Verzamelen & ophalen
Krl_waschen-trocknen_mbs_1200x1200.png
Behandelen & drogen
KrL_pruefen-ersetzen_1200x1200.png
Repareren & vervangen

Leveren & sorteren.

Onze servicechauffeurs brengen u op vast afgesproken tijdstippen uw fris gewassen en behandelde beroepskleding - op verzoek tot in het kastvak.

Aantrekken & je goed voelen

Schoon en comfortabel - zo kan de werkdag voor uw medewerkers met een goed humeur en vol energie beginnen.

Verzamelen & ophalen

Onze servicechauffeurs halen uw vuile werkbroeken en -jassen met de overeengekomen intervallen bij u op.

Behandelen & drogen

In de modernste wasfaciliteiten zorgen innovatieve technologieën ervoor dat ze schoon worden. Tegelijkertijd verlagen we het water-, wasmiddel- en energieverbruik - voor ons milieu.

Repareren & vervangen

 Elk kledingstuk wordt na het wassen door ons gecontroleerd en bij beschadiging gerepareerd of kosteloos vervangen.

Gecertificeerde hygiëne en netheid

01
HYGIËNE EN NETHEID

Alle MEWA-wasserijen waar ons bedrijfstextiel wordt gewassen, zijn voorzien van het wfk-keurmerk voor textielhygiëne - een keurmerk waarmee textiel zonder probleem kan worden gebruikt in hygiënisch gevoelige branches zoals de gezondheidssector of in de levensmiddelenindustrie. Wij werken volgens strenge RABC-normen om consequent te voldoen aan alle momenteel geldende wetten, richtlijnen en normen, in het bijzonder de normen DIN 10524 (levensmiddelenhygiëne) en DIN EN 14065 (controlesysteem biocontaminatie). Dat geldt voor al ons textiel. Ook de kleding van een monteur wordt door ons zo hygiënisch schoon gewassen en gedesinfecteerd dat hij er theoretisch mee kan werken in de worstproductie. Natuurlijk is de levensmiddelenhygiëne niet voor elk beroep verplicht. Toch is dat een eis die we onszelf hebben gesteld. Onze doelstelling is niet alleen om aan de minimumeisen te voldoen, maar altijd om een maximale kwaliteit en hygiëne te bereiken. Daarom hebben we onze volledige procesketen - van afhalen, wassen, drogen en gladstrijken tot en met het klaarmaken, leveren en sorteren van het textiel - geïntegreerd in ons kwaliteitsmanagement.Naast de eisen op het gebied van voedselveiligheid, werkveiligheid en milieu- en waterhygiëne is infectiebestrijding voor ons bijzonder belangrijk. Door het wassen in onze industriële grootschalige wasmachines op constant hoge wastemperaturen, tussen 60 °C en 75 °C voor werkkleding en zelfs 90 °C voor poetsdoeken, alsook door het gebruik van desinfecterende wasprocessen worden ziektekiemen en virussen volledig geïnactiveerd. Deze reproduceerbare microbiologische kwaliteit van het textiel kan niet worden gegarandeerd als het thuis wordt gewassen. Hygiëne is een ernstig thema. U kunt dus vertrouwen op ons gecertificeerde kwaliteits- en hygiënemanagement. Vertrouw ons als hygiëneprofessional.

Leveringszekerheid door systeemrelevantie

02
SYSTEEMRELEVANTIE

Of het nu gaat om voedselproductie, industrie, handel, energievoorziening, transport of gezondheidszorg - overal dragen mensen werk- en veiligheidskleding van MEWA of gebruiken ze onze poetsdoeken, handdoekrollen en andere producten uit ons grote assortiment. In totaal rekenen zo'n 190.000 bedrijven op de levering van perfect hygiënisch MEWA-textiel. MEWA levert dus een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van de bevoorradingsketen in vele sectoren van de vitale infrastructuur. Ja, niet alleen hygiënische werkkleding is essentieel - een constante aanvoer van schone poetsdoeken is ook essentieel voor veel bedrijven, bijvoorbeeld industriële bedrijven: als de machines niet kunnen worden gereinigd, kan de productie op lange termijn niet worden gehandhaafd.


Kortom: MEWA-producten en -diensten vormen een belangrijk onderdeel van de basisvoorziening en worden daarom als systeemrelevant beschouwd. Zo profiteert u van een absoluut betrouwbare hygiëne, werk- en leveringszekerheid, zelfs bij moeilijke omstandigheden. Wij zijn uw rots in de branding.

Het recyclingsysteem bespaart tijd en geld

03
RECYCLINGSYSTEEM

Alle MEWA-textiel, van werkkleding en beschermende kleding tot poetsdoeken en olie-opvangmatten, voetmatten en beschermhoezen, zijn duurzaam en worden in een gesloten kringloopsysteem geleverd en vele malen hergebruikt - een duurzaam alternatief voor kortstondig trendy of wegwerptextiel. Alle medewerkers krijgen altijd hun "eigen" kleding terug, zelfs in het recyclingsysteem.


Het maakt niet uit of u deel uitmaakt van een ambachtelijk bedrijf of een industriële groep - het MEWA herbruikbare systeem biedt u een professionele allround service op huurbasis voor bedrijven van alle soorten en maten, inclusief advies. Welk type poetsdoek is voor u het juiste? Welke beschermende kleding is nodig voor uw werkzaamheden? Hoeveel poetsdoeken of kledinguitrustingen zijn er nodig? Met onze vakbekwaamheid ondersteunen wij u bij de keuze van de juiste werkkleding en bedrijfstextiel en zorgen wij ervoor dat deze betrouwbaar en op tijd worden opgehaald, gewassen, onderhouden en teruggebracht. In geval van slijtage of defecten behoort ook de professionele reparatie of vervanging er altijd bij. Alle diensten worden verleend door één firma, net als de hele logistiek met de afhaal- en brengservice.


Dit zorgt ervoor dat er veel organisatorische taken aan uw kant wegvallen, waarvan de benodigde tijd niet onderschat mag worden. Zo controleren we regelmatig de functionele werking van signaalkleding, passen we de werkkleding aan wanneer het personeel verandert of van maat verandert, en zorgen we ervoor dat alle noodzakelijke hygiëne- en milieunormen consequent worden nageleefd. Aan de kostenkant profiteert u van het feit dat het herbruikbare systeem minder kapitaal vasthoudt dan de aankoop van textiel en dat er geen kosten voor opslag en vernietiging aan verbonden zijn.


Nog een voordeel: als ondernemingsgroep die in heel Europa actief is, zijn we niet afhankelijk van wereldwijde toeleveringsketens of onderaannemers, maar rekenen we op een betrouwbaar toeleveringsnetwerk. Onze centrale leveranciers en confectionairs komen uit Europa (voornamelijk Duitsland en België), onze kleding wordt voornamelijk in België en Portugal geproduceerd en de MEWA-poetsdoeken komen uitsluitend uit onze eigen weverij in Duitsland. Voor onze collecties garanderen wij een jarenlange levering in dezelfde kwaliteit, kleur en pasvorm. Dit betekent dat u profiteert van leveringszekerheid en erop kunt vertrouwen dat uw bedrijfstextiel op het afgesproken tijdstip en in dezelfde kwaliteit beschikbaar is. Ons recyclingsysteem biedt kwaliteit, hygiëne en efficiëntie op de lange termijn.

Duurzaamheid door bescherming van het milieu en behoud van de hulpbronnen

04
DUURZAAMHEID

De laatste jaren is duurzaamheid steeds meer een belangrijk maatschappelijk thema geworden. Voor ons is het altijd al onderdeel geweest van onze bedrijfsfilosofie. Al meer dan 111 jaar geleden hebben we het ecologische duurzaamheidsprincipe stevig verankerd in onze bedrijfswaarden met ons basisidee om een herbruikbaar textielsysteem te creëren en poetsdoeken niet weg te gooien, maar te hergebruiken. Dit omvat voor ons een verantwoorde en zorgvuldige bedrijfsvoering, de bescherming van het milieu en de hulpbronnen, eerlijke en veilige werkomstandigheden alsook een benadering gebaseerd op waarden tegenover u als klant en de maatschappij. In 2013 ontving MEWA hiervoor de Duitse duurzaamheidsprijs in de categorie "Meest duurzame producten / diensten - TOP 3". Het is de grootste prijs in deze categorie in Europa. We zijn ook erg trots op de internationale milieucertificering volgens ISO 14001, die we in 1997 als eerste bedrijf in onze branche ontvingen, en op de onderscheiding voor ons energiemanagementsysteem volgens ISO 50001.


We rusten echter geenszins op onze lauweren, maar onderzoeken voortdurend wat we verder kunnen optimaliseren op het gebied van duurzame productie. Zo gebruiken we bijvoorbeeld een speciale cascadetechniek in de wasprocessen om het waswater te filteren, te behandelen en te hergebruiken in verschillende fasen, zodat er zo min mogelijk zoet water wordt gebruikt. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid afvalwater geminimaliseerd. Door verdere ontwikkelingen hebben we de technologie van de afvalwaterzuivering verbeterd, zodat we vandaag de dag een zuiveringsgraad van 99,8 procent kunnen bereiken. Op het gebied van waterbescherming gaat MEWA dus veel verder dan de wettelijke eisen en industrienormen. Al onze wasmiddelen zijn biologisch afbreekbaar en worden op de meest milieuvriendelijke manier gebruikt door hun hoeveelheid en samenstelling aan te passen aan de vervuilingsgraad van het textiel tijdens elk wasproces.


Daarnaast werken we voortdurend aan het optimaliseren van ons energieverbruik en het verhogen van de energie-efficiëntie van onze processen, bijvoorbeeld door het thermisch benutten van de uitgewassen vuile stoffen, voornamelijk gerecycleerde oliën, die tot 80% van de energiebehoefte van onze drogers en wasstraten dekken. De afvoerlucht die tijdens de thermische recyclage wordt geproduceerd, wordt pas afgevoerd na een grondige reiniging door innovatieve rookgasreinigingssystemen. Ook hier wordt niet alleen voldaan aan de wettelijk vereiste emissiegrenswaarden, maar gaat MEWA zelfs ruim onder die grens. Tot slot zorgen we er bij het transport en de opslag van het textiel voor dat we zuinige voertuigen en herbruikbare materialen gebruiken, zoals textiele waszakken en veiligheidscontainers die we zelf hebben ontwikkeld en die niet alleen uiterst duurzaam zijn, maar ook voldoen aan alle eisen van de regelgeving inzake ongevallenpreventie en gevaarlijke stoffen.


De lijst met onze duurzame processen en materialen is lang. Over het geheel genomen is het ons doel om altijd beter te zijn dan de wet voorschrijft. Als u op onze textielproducten en diensten vertrouwt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de eisen op het gebied van milieubescherming en afvalverwijdering - u heeft dit voordeel niet bij het gebruik van wegwerptextiel. Overigens hebben systeemvergelijkingen en eco-audits aangetoond dat het verbruik van grondstoffen vijf tot acht keer hoger is bij het gebruik van wegwerpmateriaal dan bij het gebruik van herbruikbaar materiaal. Door te kiezen voor duurzaam herbruikbaar textiel van MEWA draagt u bij aan het behoud van de natuur en het milieu. Daarenboven minimaliseert u het verbruik van natuurlijke hulpbronnen.

Regionale service in heel Europa - met het kwaliteitszegel "Made in Germany".

05
REGIONALITEIT

Een Duits familiebedrijf met een succesverhaal van meer dan 111 jaar. Tegelijkertijd is MEWA Europa's toonaangevende leverancier van textielmanagement met 45 locaties in 14 landen. Internationale omvang en regionale nabijheid - bij MEWA krijgt u beide. Ondanks de groei sinds de oprichting van het bedrijf in 1908 hebben we de geest en de cultuur van een familiebedrijf behouden. We handelen en plannen op lange termijn, op een doordachte en weloverwogen manier, en we willen waarden behouden voor de volgende generatie. Wij bieden de betrouwbaarheid van een ervaren concern met persoonlijke service ter plaatse. Met een flexibele servicestructuur via contactpersonen in elke regio kunnen we snel en individueel inspelen op uw wensen en zowel lokaal als internationaal even goed handelen. U profiteert van een constante hoogstaande service, kwaliteit en milieunormen in alle MEWA-vestigingen- ongeacht waar u MEWA-diensten gebruikt.


Een innovatieve leider met de inventieve geest "Made in Germany" - ook dat is MEWA. Wij zijn een pionier in onze branche geworden dankzij onze eigen productontwikkeling voor het creëren van nieuwe collecties, snitten en functionaliteiten en dankzij vele innovaties op het gebied van milieutechnologie, proces- en textieltechnologie. Deze innovaties werden in samenwerking met gerenommeerde instituten en externe deskundigen ontwikkeld. Competent, eerlijk, op ooghoogte - bij MEWA bent u aan het juiste adres.

De MEWA community - wij zijn meer.

06
COMMUNITY

Duurzaam en eerlijk, de hoogste kwaliteit en gecertificeerde hygiëne, voordelig en professioneel - dit alles is alleen mogelijk omdat we met zoveel mensen zijn.Elke dag zorgen miljoenen mensen ervoor dat de positie van MEWA als Europa's toonaangevende dienstverlener op het gebied van textielmanagement voortdurend wordt uitgebreid - door geëngageerd voor MEWA te werken, door het dragen van MEWA-werkkleding, door het gebruik van poetsdoeken, voetmatten of andere MEWA-producten en diensten.Wij leveren allemaal samen als grote MEWA-community een belangrijke bijdrage - aan de verdere ontwikkeling en aan het behoud van de hulpbronnen. Wij zijn meer.