Kundenreportage_Reifenhersteller_Bridgestone_11.jpg

MEWA klantenreportage

Krachtig, voordelig, goed voor het milieu

Voor Bridgestone is milieubescherming een prioriteit. Het bedrijf vindt in MEWA een betrouwbare partner

 • Optimale prijs-kwaliteitverhouding

  "Het brengt ons voordelen wat betreft kwaliteit, prijs, en – van essentieel belang voor ons – de lage impact op het milieu."

 • Gecertificeerd milieubeheer

  Het gebruik van biologisch afbreekbare wasmiddelen, een recyclingsysteem voor spoel- en waswater, de vervulling van alle afval- en milieu-eisen.

 • MEWA als innovatieve partner

  "Ik beveel de poetsdoekenservice van MEWA aan, omdat het echt de moeite waard is. We willen graag samen blijven werken met innovatieve bedrijven zoals dit."

 • Textielmanagement van de wereldleider

  Het poetsdoekensysteem inclusief levering, ophalen, milieuvriendelijk wassen, kwaliteitscontrole en vervanging bij slijtage

Informatie over het bedrijf:

Bridgestone Hispania, S.A. is één van de honderd belangrijkste bedrijven van Spanje en is wereldleider in de productie van banden en andere rubberderivaten. De Spaanse dochteronderneming van de Bridgestone Groep heeft 4.500 medewerkers in dienst in Burgos, Vizcaya en Santander. De glansrijke referentielijst met merken zoals Ferrari, Daimler, BMW, Audi of Lexus is niet in de laatste plaats het gevolg van de bijzondere kwaliteitsstandaard en resulteert in een hoge bezettingsgraad.

"De uitstekende kwaliteit van onze techniek, producten en diensten staat bij ons centraal. "Daar draait alles bij ons om", zegt Juan José Bilbao, algemeen directeur van Bridgestone Hispania, S.A. Het succes bewijst het: Bridgestone is wereldleider in de productie van banden en andere rubberderivaten. Merken zoals Ferrari, Daimler, BMW, Audi of Lexus behoren tot de klanten.

MEWA poetsdoekensysteem – schone resultaten, minder inspanning

Bij de productie van banden ontstaat het zogenaamde "Bridgestone-cement" – een afvalstof die volledig verwijderd moet worden. Zoals de naam het al doet vermoeden, is dit een lastige taak. De oorspronkelijk bij Bridgestone gebruikte poetslappen en cellulosedoeken leverden niet het gewenste resultaat. Bovendien waren ze niet schoon te krijgen en werden ze zo na korte tijd onbruikbaar. Aan de daaropvolgende verwijdering waren aanzienlijk veel kosten, tijd en inspanning verbonden. Een voordelige, betrouwbare oplossing voor dit probleem werd gevonden in MEWA met poetsdoeken in een full-service, inclusief lever- en ophaaldienst, milieuvriendelijk wassen, een kwaliteitscontrole en vervanging. Fernando del Cerro, productieleider in Burgos, is zeer tevreden met het MEWA servicesysteem: "We maken al bijna drie jaar lang gebruik van de diensten. Het brengt ons voordelen wat betreft kwaliteit, prijs, en – van essentieel belang voor ons – de lage impact op het milieu."

Milieuvriendelijk en zuinig wasproces

Carmen Araus, milieumanager bij Bridgestone, voegt hieraan toe: "Wij proberen om onze interne belasting op het milieu te verminderen en zijn dankbaar dat we kunnen rekenen op zulke betrouwbare bedrijven, die ons een service bieden die in lijn is met onze mentaliteit en onze principes." Met deze aanpak is MEWA voor honderd procent in harmonie: bedrijfstextiel in een full-service is op zichzelf al een milieuvriendelijke service. MEWA biedt naast de basis bovendien strategisch milieumanagement volgens ISO 14001 aan. Als één van de eersten in de industrie ontving MEWA al in 1997 het internationaal geldige certificaat. Er wordt gewassen met biologisch afbreekbare was- en washulpmiddelen in een zo laag mogelijke dosering. Met een speciaal recyclingsysteem voor het spoel- en waswater, de zogenaamde cascadetechniek, kan tot 50 procent water bespaard worden in vergelijking met conventionele wasprocessen. Al lange tijd is het in het bedrijf een koud kunstje om water dat is vervuild met oliën, vetten, verf en oplosmiddelen om te zetten in water met een zuiverheidsgraad van 99,8%.

Juan José Bilbao is hier zeer tevreden over: "Ik beveel de poetsdoekenservice van MEWA aan, omdat het echt de moeite waard is. We willen graag samen blijven werken met innovatieve bedrijven zoals dit. Er zijn alleen maar voordelen aan verbonden."