Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Poetsdoeken van MEWA maken milieuvriendelijk schoon

Van garagegarage tot drukkerij … met de herbruikbare poetsdoeken van MEWA wordt er duurzaam gewerkt. Geen wegwerpcultuur hier, maar ondernemen met oog voor de bescherming van het milieu, veiligheid én kwaliteit.

Van de garage …

In de garage worden de poetsdoeken dagelijks voor gevarieerde klussen gebruikt. Het schoonvegen van de peilstok wanneer tijdens een onderhoudsbeurt het olieniveau wordt gecontroleerd is daar een voorbeeld van. Of nog, het wegnemen van smeervet op en om het motorblok. Mechaniekers op de werkvloer die er hun handen mee schoonvegen. Geen punt voor de robuuste MEWATEX; de poetsdoek die uitmunt in absorptiekracht en scheurbestendigheid. Voor het delicate werk, zoals het oppoetsen van de carrosserie, wordt best overgeschakeld op de zachte, fijngeweven MEWATEX Ultra.

Zoals Steven Vandensande, Aftersales Manager bij BMW Van Avondt (Herent, België) bevestigt: “Iedere automechanieker bij ons in de werkplaats heeft een poetsdoek in zijn broekzak zitten. Lekker snel bij de hand. En is de ene poetsdoek verzadigd, dan ligt er alweer een nieuwe klaar om gebruikt te worden. In totaal hebben we vele honderden exemplaren in omloop. Geen overbodige luxe: wie een auto in perfecte staat terug aan de klant wil overdragen, moet netjes kunnen werken.”

… tot de drukkerij

De beste afdrukkwaliteit afleveren is een essentieel gegeven in elke zichzelf respecterende drukkerij. Een grondig onderhoud van de offset drukpersen en de machines voor de afterpress  ligt mee aan de basis om indrukwekkend, smetteloos drukwerk te kunnen afleveren. Ook voor deze taken is de MEWATEX  - met groene band, de kleur die alle MEWA-poetsdoeken voor de grafische sector onderscheidt -  de aangewezen keuze. Felgekleurde drukinkten, kleverige UV-lakken … ze worden doeltreffend opgenomen.

Dit bevestigt ook Herbert Hajek, manager bij Drukkerij agensketterl (Mauerbach, Oostenrijk): “Onze medewerkers loven de absorptiekracht van de herbruikbare MEWATEX poetsdoeken en geven ze 100% de voorkeur boven wegwerpalternatieven in papier. Een belangrijke bijdrage aan de inkrimping van de afvalberg.”

Veilige full-service

Of het nu in de drukkerij of in de garage is, wanneer een poetsdoek vuil is, gaat hij in één van de MEWA SaCon containers die in de werkplaats staan. In deze containers op wielen  - een eigen ontwikkeling van MEWA -  worden de poetsdoeken veilig opgeborgen.

Volgens afgesproken frequenties komt de servicechauffeur langs, pikt de SaCon met vuile poetsdoeken op en vervangt deze door een container met schone exemplaren. De vuile poetsdoeken worden gewassen en gedroogd. Na kwaliteitscontrole, waarbij versleten doeken worden uitgesorteerd en vervangen door nieuwe, worden ze bij een volgende bezoek weer afgeleverd bij de gebruiker.

DOWNLOAD FOTO'S

 • In de SaCon veiligheidscontainer zijn altijd schone poetsdoeken klaar voor gebruik

  In de SaCon veiligheidscontainer zijn schone poetsdoeken altijd klaar voor gebruik

 • Poetsdoeken zoals de MEWATEX Ultra en Protex worden ook ingezet bij delicate werkjes

  Poetsdoeken zoals de MEWATEX Ultra en Protex worden ook ingezet bij delicate werkjes

 • In drukkerijen zijn de herbruikbare poetsdoeken van MEWA niet weg te denken als hulpmiddel bij de realisatie van kwaliteitsdrukwerk

  In drukkerijen zijn de herbruikbare poetsdoeken van MEWA niet weg te denken als hulpmiddel bij de realisatie van kwaliteitsdrukwerk

 • Eens een poetsdoek verzadigd met inkten wordt hij luchtdicht opgeborgen in de SaCon veiligheidscontainer

  Eens een poetsdoek verzadigd met inkten wordt hij luchtdicht opgeborgen in de SaCon veiligheidscontainer

UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas