Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

MEWA wast één miljard poetsdoeken

In 2017 heeft MEWA meer dan één miljard poetsdoeken gewassen. Met dit record bereikt de textieldienstverlener een nieuwe mijlpaal in zijn succesverhaal en bouwt zijn positie als Europees marktleider verder uit.  

Meer dan één miljard herbruikbare poetsdoeken werden vorig jaar door MEWA gewassen, gedroogd, op kwaliteit gecontroleerd en naar de klanten teruggebracht. Daarmee heeft de onderneming haar beste prestatie van 2016  - in dat jaar werden 980 miljoen doeken gewassen -  opnieuw verbeterd. “We zijn erg blij met de verder stijgende vraag naar onze poetsdoekservice,” aldus Ulrich Schmidt, lid van de Raad van Bestuur van MEWA. “Het bewijst dat duurzaam ondernemen voor steeds meer bedrijven belangrijk is.”

De positieve ontwikkeling bij MEWA wordt weerspiegeld in enkele actuele cijfers:
• 114 miljoen poetsdoeken worden in de eigen weverij vervaardigd. MEWA behoort tot de weinige aanbieders die haar doeken zelf weeft en zo de hoge kwaliteit ervan kan veiligstellen.
• Verspreid over Europa reinigen 2,7 miljoen werknemers hun machines en installaties met poetsdoeken van MEWA.
• Bijna 130.000 bedrijven huren de herbruikbare poetsdoeken van MEWA – van de kleine autogarage tot de grote industriële ondernemingen.
• MEWA biedt haar poetsdoeken aan in 21 landen, sedert 2017 ook in Portugal en Roemenië. In 2018 is ook Engeland aan het lijstje toegevoegd.

Het kringloopsysteem van MEWA is duurzaam en verlost elk bedrijf van tijdrovende handling. Stoffen poetsdoeken worden bij de klant geleverd, op vaste tijdstippen opgehaald, normconform gewassen en na een grondige kwaliteitscontrole weer teruggebracht. Daarbij schrijft MEWA het spaarzaam omspringen met natuurlijke grondstoffen in hoofdletters; in de ondernemingsstrategie is milieubescherming immers prioritair. Door een actief beleid van eigen technologische ontwikkelingen draagt MEWA bij aan de continue verbetering van de milieutechnologie in de textielservicebranche.

DOWNLOAD FOTO'S

  • MEWA behoort tot de weinige aanbieders die haar doeken zelf weeft en zo de hoge kwaliteit ervan kan veiligstellen

    MEWA behoort tot de weinige aanbieders die haar doeken zelf weeft en zo de hoge kwaliteit ervan kan veiligstellen

  • Poetsdoekmiljardair: in 2017 werden door MEWA meer dan één miljard poetsdoeken gewassen, gedroogd en weer geleverd

    Poetsdoekmiljardair: in 2017 werden door MEWA meer dan één miljard poetsdoeken gewassen, gedroogd en weer geleverd

UW CONTACTPERSOON

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas