Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Een medewerker getuigt: Poetsdoeken van MEWA nemen vuil helemaal op

De herbruikbare poetsdoeken van MEWA zijn er in vele maten en gewichten. Er is de MEWATEX® Plus, de MEWATEX® Ultra en de MEWA PROTEX® in microvezel. Allemaal hebben ze hun typische toepassingsgebied en behoren ze tot het full-servicesysteem van de textielmanager. Dé klassieker in het assortiment is de ‘standaarddoek’ MEWATEX®. ‘Die kan werkelijk alles aan,’ bevestigt Salma Megdiche, vestigingsdirecteur bij MEWA in Amersfoort.

Sterke poetsdoeken

‘Onze poetsdoeken krijgen het elke dag opnieuw zwaar te verduren’, zegt Megdiche. ‘Elke SaCon-veiligheidscontainer die hier leeggemaakt wordt, bevat een lading vuile tot extreem vuile exemplaren. Ik sta telkens weer versteld hoeveel en welke hardnekkige materie een MEWATEX® kan opnemen.’


Metaalkrullen, oliën, smeervetten en drukinkten bijvoorbeeld. Robuust en een hoog absorptievermogen, dat zijn de troeven van dit type poetsdoeken voor gebruik in (metaal)industrie, in drukkerijen en autogarages.

Poetsdoeken in cijfers

  • MEWATEX® voldoet in grootte, vorm en gewicht aan de DIN
    61651-norm voor machinepoetsdoeken,
  • kan tot 50 keer zijn taak vervullen in werkplaatsen en
    productiebedrijven,
  • bestaat voor de helft uit gerecycled garen,
  • blijft ook bij extreme belasting in vorm,
  • heeft een maximaal opnamevermogen.

Per jaar worden in de MEWA-weverij in het Duitse Immenhausen 104 miljoen nieuwe poetsdoeken geproduceerd. Dat zijn er maar liefst 5 per seconde! Daarna worden ze ingezet in een circuit van aanleveren, gebruiken, veilig in de SaCon gooien, ophalen, wassen, na ettelijke malen hergebruik vervangen en weer aanleveren. In 2014 was MEWA in Europa goed voor een totaal van 966 miljoen gewassen poetsdoeken. Ieder jaar opnieuw ervaren 2,6 miljoen gebruikers hun indrukwekkende kracht.

Meer weten over MEWATEX? Klik hier.

Uw contactpersoon

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas