Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Putztuchsystem

Ons meest duurzame product - de poetsdoek

Dag van het Milieu in onze onderneming

Ons meest duurzame product - de poetsdoek

Onze poetsdoek geeft eerlijk gezegd niks om uiterlijke schoonheid. Stralend wit is niet z'n ding. Hij komt proper, maar onopvallend naar het werk. Maar je merkt het meteen: hij is behoorlijk krachtig, deze doek. En vroeg of laat ervaart iedereen hoe goed hij olie, vet of koelsmeermiddel absorbeert.

Bovendien staat onze poetsdoek graag langer dan 15 minuten in de belangstelling. Hij streeft naar langdurig succes en voelt niks voor een eenmalig optreden om dan meteen in de vuilbak te belanden. Het is een echte blijver: hij kan tot wel 50 maal hergebruikt worden in werkplaatsen en productiebedrijven.

Het vuil uit de MEWA-poetsdoeken wordt gerecycleerd. We verwerken namelijk een groot deel van de uitgewassen oliën en vetten en hergebruiken deze voor de verwarming bij de droog- en wasapparatuur. Momenteel kunnen we per jaar ongeveer 7 miljoen liter olie en vet in onze energiekringloop hergebruiken.

Samen met de 2,7 miljoen mensen die onze doek in de industriesector gebruiken, zijn we het erover eens: dit product is buitengewoon duurzaam.

Betty De Boeck

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas