Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

Fotolia_169882410_XXL.jpg

Mensen. Waarden. MEWA.

Uw toekomst bij MEWA

Waarom bij ons starten met uw carrière het waard is

Met de hoge kwaliteit van onze producten en diensten hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd in de markt. Wij streven ernaar om ook tot de beste werkgevers te horen. Wij willen dat u uw werk graag doet en MEWA met volle overtuiging ziet als een onderneming die bij u past.

Want wij weten dat: MEWA wordt gevormd door de medewerkers – door hun ervaringen, hun beslissingen en door hun onderlinge werkrelatie.

Wij bieden zekerheid en perspectief

Wij zijn ons bewust van de succesvolle ontwikkeling van MEWA sinds de oprichting in 1908 – maar wij gaan niet op onze lauweren rusten. Het is eerder een motivatie voor ons om met veel expertise, gezond zelfvertrouwen, ongebreidelde nieuwsgierigheid, maar ook met bedachtzaamheid en inzicht onze verschillende plannen in daden om te zetten.

Onze strategie voor een succesvol handelen als onderneming en werkgever is eenvoudig: wij volgen geen trends, wij zetten trends! Wij denken niet in kwartaalafsluitingen, maar richten onze zakelijke groei op langetermijndenken met een blijvende invloed. Hiermee verwezenlijken wij onze doelstelling van een bestendige groei op eigen kracht – de beste manier voor een veilige toekomst voor MEWA en onze medewerkers. Of het nu gaat om een zekere baan, scholing of personeelsvoordelen – wij willen dat u uw werk leuk vindt.

Wij zorgen ervoor dat u altijd optimaal gekwalificeerd bent

Al vanaf het moment dat u in dienst treedt, hebt u toegang tot onze interne opleidingen. Hier vindt u een breed spectrum aan verplichte trainingen en aanbiedingen voor vrijwillige seminars. Het gamma reikt van thema's met betrekking tot textiel, verkoop en andere vakgebieden tot aspecten als brandbeveiliging of veiligheid op de werkvloer en tijdmanagement.

Tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken worden zowel de gewenste beroepskwalificaties besproken als ook de individuele opleidingsmogelijkheden. Indien vereiste opleidingen niet intern beschikbaar zijn, kan er in samenspraak met de leidinggevende vanzelfsprekend ook gebruik worden gemaakt van externe opleidingsmogelijkheden.

Verena Götz-Lombardo en Giuseppe Lombardo

Wij zijn kansengevers voor meedoeners – nationaal en internationaal

Wij vertrouwen op uw bereidwilligheid om met veel gedrevenheid, commercieel denken, sterk gevoel voor klantenservice en een hoge mate aan moed en optimisme meeschrijft aan het succesverhaal van MEWA. Wij ondersteunen dit met drie verschillende loopbanen: de carrière voor vakmensen en experts, de leidinggevende carrière en de projectcarrière. Met dit uitgangspunt bieden wij goed presterende medewerkers met potentieel de mogelijkheid om hun loopbaan bij MEWA gestructureerd te plannen.En als u een internationale functie overweegt, bieden ook de Europese vestigingen van MEWA u goede kansen. Als u zich in de landstaal net zo thuis voelt als in de Duitse taal, bekijken we samen de mogelijkheden of u kunt meewerken aan een project in het buitenland of bij de uitbreiding van onze buitenlandse handel.


Wij plaatsen de mensen in het middelpunt

Mensen maken MEWA: Dit bewustzijn is vast verankerd in het DNA van onze onderneming.MEWA maakt zich sterk dat u bij uw werk voldoening, tevredenheid en erkenning ervaart – ongeacht waar en hoe u ook werkt. Voor ons zijn medewerkers geen middelen, maar mensen met individuele vaardigheden, plannen en behoeften. Vooral een gezonde Work-Life-Balance ligt ons zeer na aan het hart. Wij scheppen hiervoor de voorwaarden – waar de operationele vereisten het toelaten – onder andere door flexibele werktijdregelingen en thuiswerkmogelijkheden.Ieder individu draagt met zijn kwalificatie en passie, zijn kunnen en teamgeest bij tot het succes van onze onderneming. Hierdoor krijgt iedereen – of het nu de professionals, de zijinstromers of de starters zijn – de mogelijkheid het beste uit zichzelf te halen. Wij waarderen de gedrevenheid van onze medewerkers op vele wijzen. Bijvoorbeeld door de betaling van vakantiegeld en kerstgratificatie, tegemoetkomingen voor spaarregelingen en een ruim aanbod aan personeelsvoordelen.


Wij leven onze waarden

Onze gemeenschappelijke waarden vormen het fundament van onze werkcultuur: persoonlijkheid, rendabiliteit, milieu, kwaliteit, kwalificatie, verantwoordelijkheidsbewustzijn en investment. Wat ons onderscheidt van de rest? Wij leven onze waarden actief en zijn consequent. Alleen daar, waar werkgever en werknemer dezelfde waarden nastreven, kan duurzaam vertrouwen en loyaliteit ontstaan.Bij ons culturele bewustzijn hoort ook een onderneming die daarvoor openstaat: In het brede spectrum van de persoonlijke levensmodellen en verschillende levenservaringen van onze medewerkers zien wij een grote verrijking voor de samenwerking binnen ons bedrijf. Deze veelzijdigheid bejegenen wij respectvol en open.


Kernwaarden

Wij zijn vaak bekroond

Onze uitstekende reputatie als marktleider in de dienstverlening en als werkgever wordt vaak door derden bevestigd – met onderscheidingen, zoals het 'Merk van de eeuw' ('Marke des Jahrhunderts'), de 'Duurzaamheidsprijs' ('Nachhaltigkeitspreis'), bekroningen voor 'Duitslands beste baan met toekomst' ('Deutschlands beste Jobs mit Zukunft') en 'Leading Employers Europe' of de nominatie voor de 'HR Excellence Award'.Maar het belangrijkste bewijs voor onze aantrekkelijkheid als werkgever vinden wij nog altijd de bovengemiddeld lange dienstverbanden – zij drukken duidelijk de grote loyaliteit van onze medewerkers en de sterke identificatie met MEWA uit.


Onderscheidingen en awards

Wij maken u het begin gemakkelijk

Nervositeit en spanning, veel onbekende gezichten, eerst even oriënteren, maar vooral: vragen over vragen. Wij zullen er alles aan doen om uw start bij MEWA zo prettig mogelijk te maken. Wij begeleiden u van vanaf het moment dat u uw contract ondertekent, bij uw werkplek aankomt tot aan uw eerste stappen binnen onze onderneming.De eerste werkdag wordt u door ons ontvangen, aan het team voorgesteld en maken wij u vertrouwd met uw werkplek. In navolging op een duidelijk gestructureerde inwerkperiode ontvangt u van ons alle informatie en handleidingen die u nodig hebt bij de uitvoering van uw taken.Afhankelijk van de functie en vestiging volgen nog meer stappen, zoals een bedrijfsrondleiding, het leren kennen van alle organisatorische en persoonlijke interfaces en de instructies voor de technische infrastructuur.