Gebruik van Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Bij optimaal gebruik van deze website stemt u toe met de inzet hiervan. Verdere details vindt u hier.

_DSC0688.tif

Hannes Steidinger en Andreas Wais

“Hier kent iedereen elkaar bij naam.”

Interview met Hannes Steidinger en Andreas Wais

  • Vele instapmogelijkheden

    MEWA geeft kansen: aan jongeren, aan mensen die een eerste job zoeken en aan mensen die al in een compleet andere sector gewerkt hebben.

  • Investeren in medewerkers

    MEWA ondersteunt je carrière met opleidingen en management traineeships.

  • MEWA: een familiebedrijf Bij

    MEWA telt het persoonlijk contact en het vriendelijk met elkaar omgaan.

Ze bouwen samen een nieuwe vestiging voor MEWA in de buurt van Stuttgart. Hannes Steidinger is verantwoordelijk voor de administratieve afdeling, Andreas Wais voor de technische afdeling. Beide managers kijken ernaar uit om meer dan 100 jobs in Weil am Schönbuch te creëren. “MEWA investeert: nieuwe vestiging, moderne techniek, meer medewerkers. Zo zijn we toekomstgericht en blijven we een aantrekkelijke werkgever in de regio.”, legt Hannes Steidinger uit. Met plezier en enthousiasme

Hannes Steidinger weet waarover hij spreekt. Hij werkt al 25 jaar bij MEWA. “Ik vind het gewoon leuk. MEWA heeft mij de kans gegeven om door te groeien naar een manager functie. En er ontstonden iedere keer weer nieuwe perspectieven. Daarom heb ik nog nooit een reden gehad om van werkgever te wisselen”, zegt hij. Sinds 2002 is hij manager in de MEWA vestiging in Weil im Schönbuch. “Mijn taken zijn spannend en uiteenlopend: personeel, omzet, klanten - ik neem graag de verantwoordelijkheid op mij”.Een speciale charme

Andreas Wais staat als technische manager aan zijn zijde. Sinds 2013 werkt hij bij MEWA. Hij heeft al een nieuwe vestiging in Saarlouis geleid en nu in Weil im Schönbuch. Andreas Wais definieert ook de technische processen en de taken van de nieuwe medewerkers. “Er zijn veel mogelijkheden hoe je bij MEWA kan beginnen werken, ook als schoolverlater of als je in een compleet andere sector gewerkt hebt. Wie kansen zoekt, kan die bij ons krijgen.” Wat vindt hij bijzonder goed aan MEWA? “Aan de ene kant profiteren we van de voordelen van een grote firma die overal in Europa vestigingen heeft. Langs de andere kant voelt het zich hier bij ons in Weil im Schönbuch heel familiaal aan: Iedereen kent elkaar bij naam. Dat heeft een speciale charme. Ik voel me hier heel goed.”